Planlægning af barnedåb

Visse links i indlægget her er reklamelinks til produkter, jeg selv har købt. Køber du produktet gennem mit link, støtter du mit arbejde med bloggen her. På forhånd tak 🙂

Hvis der var noget, der gav mig sved på overlæben og mellem babserne, så var det planlægning af barnedåb. Ikke nok med at jeg lige havde født et barn, så skulle jeg også tænke på at holde en stor fest… Hold. nu. op. et. kaos. Vi havde inviteret godt og vel 50 personer, hvilket var flere end til vores bryllup… Så skal du planlægge en barnedåb indenfor den nærmeste fremtid, så har jeg her skrevet de ting ned, jeg startede med at gøre, så du ikke skal stå i samme situation som os.

barnedåb

2-3 måneder før dåben

  1. Hvad skal barnet hedde? Ha’ styr på fornavn, mellemnavn og efternavn.
  2. Ring til kirkekontoret i dit sogn og få mulige datoer for barnedåben.
  3. Ring til restaurant, forsamlingshus eller hvor I end har planlagt at holde det, og hør om nogle af datoerne er ledige. Bestil den der passer bedst for jer.
  4. Ring til kirkekontoret igen og bekræft dato.
  5. Hvem skal stå fadder, gudmor eller gudfar? Send information om dem til kirkekontoret.
  6. Hvem skal med? Skriv de personer ned, I ønsker at invitere.
  7. Lav en ønskeliste. Vi brugte Ønskeskyen, så vi var sikre på, der ikke var nogen, der købte den samme gave to gange. Derudover kunne vi sætte en QR-kode på invitationen. Smart!
  8. Gå i gang med design af invitationer. Jeg brugte Canva og fik dem trykt ved Vistaprint (Canva har vidst selv nogle okay priser ift. print også). Vistaprint har også nogle, der i forvejen er designet. Hvis du har lyst til at bruge den, jeg designede til min søns barnedåb, har jeg lavet en skabelon her. Tryk på “noter” nederst i designet på slide 2, så har jeg forklaret, hvordan du laver en QR-kode på Ønskeskyen.
  9. Hvis du skal have lavet en speciallavet kage, så find ud af hvilket tema du vil gå med og evt. også hvilke smage, du vil have kombineret.
  10. Frem til senest SU dato kan du løbende købe pynt. Jeg har blandt andet købt fra Temashop, Shein (ja beklager, det gjorde jeg altså) og i MID Hobby.
kager til barnedåb
Jeg vidste godt, der ikke ville være så meget plads på bordet, så at købe det her kageopsats til mine muffins, var en perfekt løsning!

Når du rammer “senest SU”-datoen

  1. Ring eller skriv til dem, der ikke har svaret på invitationen.
  2. Bestil mad til det antal, der kommer (eller lav det selv ud fra hvor mange, der kommer).
  3. Køb drikkevarer.
  4. Lav en bordplan.
  5. Planlæg hvad du selv skal have på.
  6. Er dåbskjolen et arvestykke, så tjek om den passer.

Ugen op til barnedåben

  1. Er der noget du selv står for af mad? Planlæg hvilken dag, det giver mening at lave. jeg lavede f.eks. muffins om onsdagen, som jeg frøs ned. Tog dem med i forsamlingshuset, da vi skulle pynte op dagen før, og så var de klar til topping på dagen. (husk at tage smørren ud af køleskabet. Det var seriøst det ENESTE, jeg glemte).

Dagen før barnedåben (med udgangspunkt i at det fejres i forsamlingshus)

  1. Hent blomster (vi købte blot i Bilka)
  2. Pynt lokalet op og tænd for varmen.
  3. Få drikkevarer på køl.
  4. Skriv løbende ned, hvis der mangler noget. F.eks. kaffe, te, affaldsposer, karklude mm.
  5. Stryg kjolen, sløjfen/båndet til kjolen (vigtigt hvis du har købt en ny, der er foldet sammen) og dit eget tøj.
Bordkortene er dem her fra Temashop. Tip: Køb en god tusch til, da de er blanke i overfladen. Jeg brugte dem her fra MID Hobby.

På dagen

  1. Tjek temperaturen i lokalet og kør ud med de sidste mangler.

Gode råd

Uddeleger! Min bedstemor lavede kagerne til dåben, som hun kom med. Derfor står det ikke som et punkt i planen, at den skal hentes. Min far hentede også maden, vi skulle have, så det står der heller ikke som et punkt. Min mor stod for at låse forsamlingshuset op og tænde for stearinlysene, så vi uden stress kunne tage billeder i kirken. Derudover hjalp min moster, mors kæreste m.fl. med at samle tallerkner og vaske op, hvortil jeg også sagde i talen, da vi kom, at vi ville være taknemmelige, hvis alle gav en hånd med. Og det gjorde de virkelig! Det tog noget af læsset fra vores skuldre, og det var SÅ dejligt. Planlægning af barnedåb var jo stress nok i sig selv.

Og allervigtigst: nyd dagen. Det går alt for stærkt.

Skulle du stå og mangle ønsker til barnedåb, har jeg skrevet et indlæg om det her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *